27 трав. 2011 р.

Квест "Збери Європу!" Есе від Random Chiken Killers

21-22 травня до Дня Європи в Києві Євроклуб АТІС в рамках Молодіжного Європейського Руху та за підтримки Шевченківської районної державної адміністрації та Представництва Європейського Союзу в Україні організував Київський весняний Квест «Збери Європу!».
21 травня учасники Квесту були запрошенні до Європейського містечка, щоб разом відсвяткувати День Європи, а результати цього святкування – в креативній формі надіслати нам!
Ось таке есе ми отримали від команди "Random Chiken Killers": 

"У суботу, 21 травня, в столиці України - Києві відбулося святкування дня Європи. Загалом святкування цього дня проходить й в інших містах України, але найгучніше його святкують саме в Києві. До цього чудового свята вирішила долучитися й наша команда квестерів. На жаль, не всі учасники прийшли, але тим не менш було з ким знайомитися, адже до нашої міні-команди додали ще двох учасників. Ми пропустили святковий парад країн, тому одразу ж вирушили в «Європейське містечко», де зосередилися основні святкування.

У «Європейському містечку» до уваги відвідувачів була запропонована експозиція тематичних національних павільйонів країн-членів ЄС, працювали інформаційно-інтерактивні майданчики (дискусійні клуби, мовні курси, презентації національних кухонь тощо).

Ми відвідали павільйони таких країн як Франція, Великобританія, Німеччина, Італія. Ці країни є членами G8, тому ми приділили їм багато уваги та часу. Моя подружка вчить іспанську, тому цю країну ми також не обділили увагою. Далі рухалися хаотично та діяли за принципом «Там, де цікаво, там і ми». В нашій команді є учасники з Києва (хлопці), то ж для них це свято не є дивом. А от дівчата в нашій команді родом з різних міст України. То ж вони були присутні на такому заході вперше. Загалом це фантастичне відчуття, коли підходиш до палатки, що сподобалася, починаєш розмовляти, наприклад, німецькою і тебе розуміють!!! Саме в ці моменти живого спілкування відбувається шліфування мовних навичок та приходить розуміння того, що європейці – це такі самі люди як і ми. А також приходить розуміння того, що не дарма ти просиджував годинами над підручником з німецької =)) Мова – це потужна зброя, це ключ, за допомогою якого можна відчинити багато дверей та вирішити безмежну кількість проблем.

До речі, на цих днях Європи наскрізною темою була футбольна тематика, що в принципі й не дивно, адже вже наступного року вся Європа поїде до нас на чемпіонат Європи з футболу «Євро-2012».

Одним з питань, над яким ми довго міркували, а потім ці міркування вилилися в цілу дискусію, було наступне «Україна – європейська країна?» І тут думки розділилися. Одні казали, що так, тому що географічно ми відносимося до Східної Європи, інші казали, що ні, тому що рівень життя та культури в нас ще далеко не європейський. Одне можна сказати точно: всі учасники погодилися, що Україна стрімкими обертами стає все більш популярною та упізнаною країною в Європі.

Ми гучно нагадали про себе Європі після пісенного конкурсу «Євробачення», (центр Європи, до речі, знаходиться саме в Україні), наступного року приймаємо чемпіонат «Євро-2012». Вважаю, що ми проведемо його гідно та на належному рівні. Адже ми – це країна з довжезною та величезною історією, з унікальною культурною спадщиною, зі своїми традиціями та менталітетом. Ми – це високі гори, родючі лани та степи, широкі ріки та неосяжне море. Ми – це Україна, українці – це ми.

Були, є і будемо. Завжди."

Немає коментарів:

Дописати коментар